Tillbaka

Engineering Health: för starkare band mellan medicin och teknik

Engineering Health: för starkare band mellan medicin och teknik

2017-11-08 - 2017-11-09
CHALMERS TEKNISKA HÖGSKOLA

Hur kan medicin och ingenjörskonst mötas och samarbeta? Den frågan ligger till grund för seminariet Engineering Health 8-9 november. Initiativtagare är Chalmers med stöd av SU, Astra Zeneca, Sahlgrenska akademin och MedTech West.

William Chalmers lämnade häften av sina pengar som grundplåt till Chalmers och häften till Sahlgrenska. Därför har seminariet Enginering Health som underrubrik The Legacy of William Chalmers (arvet från William Chalmers).

Seminariet den 8-9 november på Chalmers vänder sig till ingenjörer som arbetar för vårdsektorn och medarbetare i vården som kanske skulle kunna lösa sina problem med hjälp av ingenjörer. Och till alla andra som är intresserade av kombinationen medicin och teknik.

Programmet kommer att sträcka sig från historia, över nutid, till framtida utmaningar där lokala och internationella forskningsprojekt kommer att presenteras. Såväl Mikael Elam och Mikael Persson med "strokehjälmen" Stroke Finder som Rickard Brånemarks robotarm kommer ges utrymme. Från Stanforduniversitet i USA gästas seminariet av Oliver Aalami som forskar kring augmented reality (förstärkt verklighet) och Ronald Dalman och Chris Cheng som samarbetar kring utvecklingen av nya stentar.

Många fler namnkunniga finns med i programmet som även innehåller posterutställning, speed dating mellan kliniker och ingenjörer, studiebesök på Astra Zeneca samt en paneldebatt om hur samarbetet mellan Chalmers och Sahlgrenska ska kunna stärkas.

Anmäl redan nu till Engineering Health.

Deltagandet inklusive måltider är kostnadsfritt.