Tillbaka

Hälsa & IT - en dag kring forskning, samverkan och innovation

Hälsa & IT - en dag kring forskning, samverkan och innovation

2017-11-09 - 2017-11-09
9.00 - 16.00
Högskolan i Skövde, hus D, sal D105

En heldagskonferens kring forskning, samverkan och innovation för att identifiera behov och skapa smarta lösningar inom området Hälsa och IT. Under dagen får du ta del av forskning inom Hälsa och IT vid Högskolan i Skövde samt av hur du och din verksamhet kan utveckla och utvecklas.

Dagen arrangeras på och av Högskolan i Skövde i samarbete med Gothia Science Park, Skaraborgs Kommunalförbund, Almi, Sahlgrenska Science Park samt Innovationsplattformen Västra Götaland. Syftet med dagen är att visa hur forskning kan nyttogöras, hur högskolan vill bidra till att skapa framtidens vård samt visa på de unika möjligheter som finns i Skövde, Skaraborg och Västra Götaland för att skapa hållbara och konkurrenskraftiga verksamheter, produkter och tjänster inom området IT och Hälsa.

Antalet IT-lösningar ökar inom hälsa, vård, samt individ-och familjeomsorg, på alla nivåer och i alla områden. E-hälsa är ett välkänt begrepp och den stora floran av IT-lösningar som ska stödja verksamheten är en välkänd utmaning. Hur kan vi genom att använda teknik möta framtidens utmaningar och vända dem till möjligheter? Och hur digitaliserar vi på ett hållbart sätt?

Behovet och utmaningarna inom hälsa, vård, samt individ-och familjeomsorg innebär att det finns en potentiell marknad för företag som utvecklar IT-tjänster. För att dessa ska bli innovationer behöver företag och offentlig sektor mötas och skapa ny kunskap tillsammans och samverka med akademin i affärs- och verksamhetsnyttiga projekt.

Ta chansen att komma och lyssna till vad som händer på Högskolan och vad som finns i form av stöd i vår region för att ta dig eller din verksamhet vidare: Gothia Science Park, Skaraborgs Kommunalförbund, Almi, Sahlgrenska Science Park samt Innovationsplattformen Västra Götaland finns för dig som jobbar inom hälsa, vård, samt individ-och familjeomsorg eller i företag. Vi kan stötta dig som vill utveckla nya tjänster/produkter eller utveckla din verksamhet. 

 Sista anmälningsdatum är 2 november. Eftersom dagen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch är det ytterst önskvärt att eventuella avbokningar sker i god tid om du inte kan delta. Avbokning skickas till maria.brovall@his.se. Arrangörernas evenemang finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund.