Tillbaka

Många vinnare på Sahlgrenska Universitetssjukhusets Kvalitetsdagar 2018

Den 6-7 mars hölls Sahlgrenska Universitetssjukhusets Kvalitetsdagar 2018. Programmet bjöd på intressanta föreläsningar och gav tillfälle till erfarenhetsutbyte, kunskapsspridning och nätverkande. Årets tema var "Säker vård för alla". Innovationsplattformen var på plats båda dagarna och träffade många innovativa medarbetare. Vi passade också på att berätta mer om pågående innovationsarbete där medarbetare från SU bidrar till att skapa en säkrare vård.

Vår tävling, som gav tillfälle till att testa sina kunskaper om innovation och Innovationsplattformens arbete, var mycket populär bland besökarna. Sara Svensson från Onkologen och Carina Thelander från Röntgen på Östra Sjukhuset lyckades svara rätt på alla frågor. Grattis!

  

Pris till lyckat samarbete som också fått pengar från Innovationsfonden

På onsdagen korades två vinnare av SUs Kvalitetspris 2018. Hudmottagningen fick pris för uppstart av en fotomottagning som minskar onödiga operationer av hudförändringar. Även ett samarbete mellan Ortopedi, Anestesi/Operation och Geriatrik på Mölndals sjukhus har visat resultat som ledde till pris. Det handlar om höftfrakturpatienter och användningen av handdesinfektion och aseptisk teknik i samband med operation och kateterinsättning.

Kvalitetsdagarnas posterpris gick till ett arbete som förbättrar vården för patienter med hepatit C-infektion. Genom att flytta vården till Substitutionsmottagningen har behandlingen av patienter med hepatit C-infektion blivit mer effektiv. Detta är ett samarbete mellan Infektionskliniken, Beroendekliniken och Klinisk mikrobiolog och projektet fick finansiering från Innovationsfonden för att utveckla sitt innovativa arbete under 2017. Resultatet visar på positiva effekter med fungerande samarbetet som kan motverka kostsamma komplikationer och ge en bättre vård till patienterna.

Kommentarer