Tillbaka

VGR i topp när 28 projekt får innovationsstöd

Totalt får 28 svenska innovationsprojekt upp till 1 miljon kronor vardera från innovationsprogrammen Swelifes och Medtech4Healths första gemensamma utlysning. Samtliga projekt ska utveckla produkter och tjänster för bättre hälsa, samt ha parter från minst två av sektorerna akademi, industri och hälso- och sjukvård.

 

Under våren 2017 har Innovationsplattformen VGR stöttat Mevia, ett av de vinnande projekten, med att utföra research, intervjuer och workshops för att få en ökad insikt om deras användare. Projektet finansierades av Vinnova och genomfördes tillsammans med deltagare från kommun, primärvård och slutenvård på olika orter inom Västra Götalandsregionen.


"Samarbetet med Innovationsplattformen VGR har gett oss en djupare förståelse för hur olika aktörer samarbetar inom vården. Det har också gett oss en insikt i vilken del av vårdkedjan vi kan stötta bäst, vilket är viktigt i vårt fortsätta arbete med lösningar för patientstöd inom vården", säger Jesper Hassel, CEO på Mevia.


Extra roligt är såklart att Västra Götalandsregionen ligger i topp och utmärker sig med 11 av de 28 vinnande projekten. Läs mer och se lista med övriga vinnande projekt på Swelifes hemsida>>

Kommentarer